Valikoimajohtaja halpuuttamisen tuloksista: ”Erittäin hyvät luvut”


29.01.2015

Prisman halpuutetut hinnat kiinnostavat suomalaisia. Ensimmäisen viikon aikana Prismojen myynti kasvoi seitsemän prosenttia ja asiakasmäärä 150.000 asiakkaan verran.

S-ryhmä ilmoitti sunnuntaina 18.1.2015 laskevansa 400 suosituimman elintarvikkeen hinnat Prismoissa ja yli sadan suosituimman hinnat S-marketeissa. Hintojen halpuuttaminen uutisoitiin laajasti tiedotusvälineissä, ja se sai osakseen suuren huomion sosiaalisessa mediassa.

Hintojen alentaminen näkyi välittömästi kaupoissa: maanantaina 19.1. Prismoissa ja S-marketeissa kävi yhteensä 100.000 asiakasta enemmän kuin vastaavana maanantaipäivänä viime vuonna.  Valtakunnallisesti Prismojen myynti kasvoi kaikkiaan liki 20 prosenttia.

Halpuuttaminen jatkui Prismoissa torstaina 22.1.2015, kun 33 suosikkituotteen hinnat laskivat vielä lisää ja halpuutettujen joukkoon liittyi muun muassa klassikkotuote Sininen Lenkki.

Maanantaihin 26.1. mennessä eli ensimmäisen uusien hintojen julkistamista seuranneen viikon aikana Prismoissa kävi 150.000 asiakasta enemmän kuin viime vuoden vastaavana viikkona. Asiakasmäärän ja myynnin kehitys on jatkunut nousujohteisena myös tämän jälkeen.

Halpuutetut hinnat kiinnostavat suomalaisia. Seitsemän ensimmäisen päivän aikana Prisman myynnin kasvu on ollut seitsemän prosenttia.

– Luvut ovat erittäin hyvät. Halpuuttaminen on herättänyt vilkkaan keskustelun. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästä puheenaiheesta: halpuuttaminen  on näkynyt kaupoissa selvästi kasvaneina asiakasmäärinä ja menekkinä, summaa  S-ryhmän marketkaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu.

 – Olemme tyytyväisiä tuloksiin ja suuntaamme katseet eteenpäin. Työtä riittää. Olemme kiitollisella mielellä suomalaisilta saamamme luottamuksen osoituksen johdosta, Alarotu toteaa.

Lisätietoja:  S-ryhmän marketkaupan valikoimajohtaja Ilkka Alarotu, p. 010 76 80634, sähköposti: ilkka.alarotu@sok.fi

Halpuuttamisen saamasta huomiosta S-ryhmän digitaalisissa kanavissa:  http://patarumpu.fi/2015/01/20/somelaiset-syoksyivat-keskustelemaan-ruoan-hinnasta/

 Asiakkaiden reaktioita halpuuttamiseen Prismoissa: https://www.youtube.com/watch?v=3gWBexmk4p4

S-ryhmän ruokakauppojen hinta- ja tuotetiedot netissä: http://www.foodie.fi