Uudistuva Radisson Blu Seaside Hotel on katutaiteen uuden tulemisen vahva taidonnäyte Suomessa


11.10.2016

Katutaideilmiö kasvaa ja voimistuu kansainvälisesti

Radisson Blu Seaside Hotelin uusi kokous- ja juhlatila Valimo sekä hotellin baari RO-RO ovat nyt avautuneet. Poikkeuksellisia molemmista tiloista tekee se, että ensimmäistä kertaa kansainvälisen ketjun historiassa osana hotellien sisustusta esitellään aitoa graffititaidetta. Katutaide elää maailmalla vahvaa tulemista ja Seaside Hotel on graffititaiteen vahva taidonnäyte Suomessa.

 

Rouheus on laadukkuuden uusi standardi. Katutaiteen ilmaisuvoimaa huippumuodissa esitteli aiemmin tänä vuonna muotitalo Gucci, joka lanseerasi uuden AW16 -naistenvaatemallistonsa New Yorkissa keväällä. Malliston kuosit ovat paikallisen graffititaiteilijan käsialaa. Yhteistyö graffititaiteilijan kanssa on yksi muotitalon lähestymiskulmista uudenlaisen estetiikan luomiseen.

Valimon sekä RO-RO Barin sisustuksessa graffititaide on vahvassa roolissa. Valimon näyttävät siirtoseinät muodostavat tilaan stadin kujista inspiraationsa ammentaneen miljöön. Lattiasta kattoon ulottuvat näyttävät graffititeokset luovat kiinnostavan, lähes futuristisen miljöön. Viitteitä viereisestä satamasta tuo eurolavoista tehty valoseinä.

Seaside Hotelin graffititeokset ovat helsinkiläisen graffitaiteilja Ansverin Seasidelle suunnittelemia ja toteuttamia. Ansverin teoksia löytyy eri maista viideltä eri mantereelta.

– Teoksen ilmaisukeinot sisältävät viitteitä hip-hop -kaupunkikulttuurista ja sen inspiraationa ovat Seasiden historiaan ja ympäristöön liittyvät asiat ja ilmiöt – satamasta sukellusveneisiin. Monikerroksinen teos on toteutettu tietokonegrafiikan avulla, ja se tarjoaa uutta nähtävää jokaisella katselukerralla, kertoo Ansver.

– Seaside Hotelin uudistushankkeen teemana on kunnianosoitus Stadille, ja haluamme esitellä asiakkaillemme monenlaisia, kiinnostavia urbaaneja ilmiöitä. Graffititaide ja Ansverin teokset ovat mitä parhain tapa kertoa modernista Helsingistä ja tuoda esiin stadilaista elämänmenoa ulkomaalaisille vieraillemme, sanoo hotellinjohtaja Roni Huttunen.

-On ollut hienoa huomata, kuinka rohkealla ja näyttävällä tavalla Seaside Hotel on ottanut graffititaiteen osaksi asiakaskokemusta. Olen iloinen ja ylpeä, että olen saanut mahdollisuuden olla mukana uudenlaisen hotellielämyksen tuottamisessa, jatkaa Ansver.

Valimo tuokin täysin poikkeuksellisen tilan pääkaupunkiseudun ja koko Suomen tapahtumatarjontaan tarjoamalla tilaisuuksille mahdollisuuden olla osa kansainvälisesti kasvavaa ja kiinnostavaa ilmiötä. Uusi teknologia ja tilojen monimuotoisuus luovat puitteet monenlaisille tapahtumille aina 400 henkeen asti.

RO-RO Barin tavoitteena on muodostua sekä paikallisten että ympäri maailmaa hotelliin saapuvien vieraiden eläväiseksi kohtaamispaikaksi, jossa voi monipuolisesti fiilistellä stadin rikasta elämää ja ilmiöitä. Katutaiteen lisäksi tilaa ovat inspiroineet hotellia ympäröivä vilkas satamatoiminta sekä lähdön ja saapumisen tunnelma. Baarin tarjonnasta löytyy stadilaisia makupaloja ja stadin henkeen luotuja drinkkejä, jotka ovat Son Of A Punch -cocktail-artistien käsialaa.