SOK suunnittelee palvelutoiminnan tehostamista ja aloittaa yt-neuvottelut


26.03.2013

SOK suunnittelee palvelu- ja tukitoimintojen tehostamista ja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut 26. maaliskuuta. Tehostamissuunnitelmat voivat toteutuessaan johtaa enimmillään 270 työntekijän irtisanomiseen SOK:ssa.

– S-ryhmässä on ollut pitkä kasvun ja kehittämisen kausi, ja myös palvelutoiminta on kasvanut ja kehittynyt sen mukana. SOK-yhtymän palvelutoimintojen tulos on kuitenkin ollut tappiollinen useita vuosia ja viime vuonna tappio oli noin 12,5 miljoonaa euroa, pääjohtaja Kuisma Niemelä kertoo.

Nykyinen jo pidempään jatkunut taantuma, markkina- ja kilpailutilanteen muutos sekä SOK-yhtymän palvelutoimintojen tappiollinen tulos edellyttävät, että SOK-yhtymän tuottamia palveluita arvioidaan uudelleen.

– Tavoitteena on löytää yhteensä 50 miljoonan euron kustannussäästöt, joita haetaan toimintatapojen muutoksista sekä kattavasti kaikista kuluista. Suunnitelmat voivat johtaa esimerkiksi siihen, että joistakin palvelutoiminnoista luovutaan, niitä organisoidaan uudelleen tai ulkoistetaan, Kuisma Niemelä toteaa.

SOK-yhtymän palveluista suurin osa toteutetaan SOK:ssa. Maaliskuun 26. päivä alkavat yhteistoimintaneuvottelut koskevat kaikkia SOK:n noin 1900 työntekijää. Suunnitelmat voivat toteutuessaan johtaa enimmillään 270 työntekijän irtisanomiseen. Tavoitteena on, että yhteistoimintaneuvottelut saadaan päätökseen kesään mennessä.

SOK:n liiketoimintayhtiöt eivät kuulu tämän tehostamissuunnitelman piiriin, vaan niissä on omat kehitysohjelmansa.

SOK-yhtymän palveluiden tehostamissuunnitelmat eivät myöskään koske alueosuuskauppoja, niiden myymälöitä tai muita toimipaikkoja. Alueosuuskauppojen asiakasomistajille tarjoamat palvelut säilyvät ennallaan.