S-ryhmän ruokakaupat vahvassa vedossa – Prisman vetovoima jatkoi kasvamistaan


22.03.2018

Nielsenin myymälärekisteri kertoo S-ryhmän päivittäistavarakaupan markkinaosuuden kasvaneen viime vuonna 0,5 prosenttiyksikköä. Osuus on nyt 45,9 prosenttia. Asiakaskäyntien määrä S-ryhmän ruokakaupoissa kasvoi viime vuonna yli 10 miljoonalla.

Kasvuluku on tärkeä luottamussignaali, josta kiitos kuuluu asiakkaillemme. Kasvu kertoo siitä, että painotuksemme eli hintojen halpuuttaminen, joustavat aukioloajat ja yhä kiinnostavampi tarjonta ovat toimiva kombo, kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu SOK Vähittäiskaupan ketjuohjauksesta toteaa.

Kauppa kävi erityisen vilkkaasti Prismoissa. Edellisvuoden huimat kasvuluvut tasaantuivat hieman mutta myynninkehitys jatkui edelleen erinomaisella 4,3 prosentin tasolla.

Prisma vahvistaa jatkuvasti asemaansa Suomen vetovoimaisimpana hypermarkettina. Luotettava palvelu, halvat hinnat ja jatkuvasti uusiutuva, kiinnostava ja osuva valikoima ovat toimiva yhdistelmä. Uskomme, että Prisma pystyy pistämään kampoihin myös kansainvälisille verkkokaupan haastajille. 

S-market säilytti asemansa myynniltään selkeästi suurimpana ruokakaupan ketjuna.

S-ryhmän pienmyymälöiden, Salen ja Alepan myynti poikkesi tilastojen yleisestä laskusuunnasta. Niissä kauppa kävi lähes edellisen vuoden tasolla.

Pienillä kaupoilla on iso merkitys ihmisten arjen sujumiseen. Niillä on elintärkeä merkitys peruspalveluiden turvaajina etenkin pienillä paikkakunnilla, Ilkka Alarotu summaa.

Verkkokaupan päivittäistavaramyynti vuonna 2017 oli Nielsenin mukaan 48 miljoonaa euroa.  S-ryhmän osuus tästä on 30 miljoonaa euroa. S-ryhmässä ruuan verkkokaupan myynti kasvoi viime vuonna 40 prosentilla edellisvuoteen verrattuna.

S-ryhmällä on Suomen laajin ja kattavin myymäläverkosto. Ruokakauppapalvelut turvataan myös pienillä paikkakunnilla ja S-ryhmän ruokakauppa löytyykin 284 Manner-Suomen 295 kunnasta. S-ryhmällä on tällä hetkellä yli tuhat päivittäistavarakaupan toimipaikkaa eri puolilla Suomea. S-ryhmän päivittäistavarakaupat tarjoavat työtä lähes 20 000 kaupan alan ammattilaiselle.