S-ryhmän ilmastokampanja yllätti – Jo kymmenet yritykset mukana vähentämässä päästöjä


28.05.2018

Kymmenet S-ryhmän tavarantoimittajat ovat liittyneet mukaan S-ryhmän Iso juttu -ilmastokampanjaan, jonka tavoitteena on vähentää yritysten hiilidioksidipäästöjä yhteensä miljoona tonnia vuoteen 2030 mennessä.

Miljoona tonnia on paljon – se vastaa muun muassa kahdeksaa miljoonaa automatkaa Rovaniemeltä Helsinkiin.

– Kampanjan suosio osoittaa, että ilmastonmuutoksen torjuminen on yhä vahvemmin erikokoisten yritysten tavoitteena. Näin voimme yhdessä vähentää myös kuluttajien ilmastovaikutuksia riippumatta siitä, mitä valintoja he arjessaan tekevät, kertoo SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen.  

Huhtikuussa käynnistyneessä Iso juttu -kampanjassa on mukana isojen yritysten lisäksi pienempiä toimijoita ja tuottajia eri puolilta Suomea.

– Iso juttu herättelee varmasti uusia yrityksiä mukaan ilmastotalkoisiin ja tekee yritysten tavoitteita ja tekoja näkyväksi. Suomen suosituimman leivän valmistajana haluamme olla omilla päästövähennystavoitteillamme mukana tässä tärkeässä kampanjassa, kertoo Vaasan Oy:n brändi- ja viestintäjohtaja Mari Dunderfelt.  

Nams-tomaatteja viljelevän Agrifuturan Teemu Kanasuo kertoo, että kampanja on kuin tehty heille.

– Tavoitteenamme on olla hiilineutraali yritys. Yrityksemme perustaminen pohjautui samoihin teemoihin, joita kampanjassa korostetaan. Uskomme, että olemme uuden ajan alussa – ihmiset ovat entistä enemmän kiinnostuneita ilmastonmuutoksesta ja pohtivat omia valintojaan.

Iso juttu on kaikille S-ryhmän kumppaniyrityksille avoin, ja mukaan voi liittyä sitoutumalla vähentämään päästöjä. Kumppaniyritykset raportoivat päästöjen vähentämisestä kampanjan edetessä.

Haaste heitetty nyt kaikille suomalaisille – myös koomikoille

Yritysten rooli Suomen päästövähennystavoitteen saavuttamisessa on merkittävä. Lähes 70 prosenttia Suomen kulutusperäisistä päästöistä syntyy kuitenkin kotitalouksissa. Siksi kampanjan tavoite on saada kumppaniyritysten lisäksi liikkeelle myös asiakkaat.

– Jostain voi aina aloittaa, eikä kaikkea tarvitse muuttaa heti. Haluamme herätellä laajaa asiakaskuntaamme löytämään oman juttunsa, jolla voi taistella ilmastonmuutosta vastaan, Rankinen kannustaa. 

Pehmeän laskun vakavaan aiheeseen varmistavat Suomen kärkikoomikot kuten Jaakko Saariluoma, Iikka Kivi ja Jamie MacDonald, jotka tuovat kampanjavideoilla oman näkökulmansa ilmastonmuutokseen. Viesti on kaikilla sama: torkku pois päältä ja hommiin!

Osallistu kampanjaan ja katso koomikoiden videot osoitteessa isojuttu.fi.