Osu oikeaan lahjapalvelun avulla


22.05.2013

Lahjalistojen tekeminen tavarataloissa on tuttu juttu monille hääpareille. Viime vuosina lahjapalvelun ovat löytäneet myös päivänsankarit ja ylioppilaat.

Porin Sokoksen myyjä Eveliina Rantalalle lahjapalvelu on tuttu jo viiden vuoden ajalta. Hän arvionsa mukaan palvelun suosio on kasvussa.

– Lahjapalvelu helpottaa sekä juhlien järjestäjiä että vieraita. Ihmiset ovat huomanneet, että tämä toimii.

Rantalan mukaan juhlavieraat arvostavat sitä, ettei lahjatoiveista ole epäselvyyttä eikä päällekkäisiä hankintoja tule. Positiivista palautetta on tullut myös siitä, että lahjapalvelu toimii ympäri Suomen.

Käyttäminen on helppoa

Lahjalistan laatiminen tapahtuu tavaratalossa.  Asiakas saa skannerin, jonka kanssa hän kiertelee eri osastoilla ja skannaa toivomiensa tuotteiden viivakoodit. Vieraat voivat tutustua lahjalistaan Sokoksella tai netissä.

– Ylioppilaiden ja syntymäpäiviään viettävien listat ovat yleensä suppeampia kuin hääparien. Astioita toivovat kaikki, hääparien listalta löytyy usein myös pyyheliinoja, täkkejä, kodin pienkoneita ja erilaisia keittiötarvikkeita, Rantala listaa.

Useat hääparit toivovat tavaroiden lisäksi rahalahjaa esimerkiksi häämatkaa varten.

– Lahjalistalle laitetaan usein yhdeksi vaihtoehdoksi tilinumero, kertoo Rantala.

Lahjalistan olisi hyvä olla olemassa siinä vaiheessa, kun kutsut lähtevät postiin. Sokoksen lahjapalvelusta saa pieniä kortteja, jotka liitetään mukaan kutsuun kertomaan lahjalistasta vieraille. Listaa ehtii täydentää tämäkin jälkeen.

Kun listalta ostetaan tuotteita, tieto päivittyy heti lahjalistalle. Mikäli lahja ostetaan muualta kuin Sokokselta, on tästä hyvä ilmoittaa listan ylläpitäjälle soittamalla.

Valkoista Teemaa ja kauden uutuuksia

Rantalan mukaan Arabian valkoiset Teema-astiat ja Pentikin Vanilla-sarja ovat kestosuosikkeja. Myös Hackmanin aterimia ja Swiss Diamondin pannuja toivotaan vuodesta toiseen.

Kesän hittilahjoiksi Rantala ennustaa Pentikin uutta Valo-sarjaa ja Iittalan Kastehelmi-kulhoja.

– Iittavan Essence Plus on tämän vuoden villi kortti. Katsotaan, innostuuko aikuistuva Essence-sukupolvi siitä. Viime vuonna nuoret toivoivat paljon Marimekon Siirtolapuutarha- ja Räsymatto-astioita. Uskon, että ne pysyvät listoilla tänäkin kesänä.