Mistä on herkulliset leivät ja nisut tehty


02.08.2013

Pulla-Pirtti Oy on tunnettu oululainen koko kansan leipää leipova perheyritys. Heidän valikoimissa on herkullisia makeita leipomuksia, mutta myös erilaisia leipiä ja muita suolaisia moneen makuun.

Pulla-Pirtti Oy:n perusti Antero Räinä vuonna 1958, jolloin leipomo-konditoriassa työskenteli 20 henkilöä. Nykyään yrityksen palveluksessa on 120 henkilöä ja välillisesti Pulla-Pirtti Oy työllistää jopa 200 työntekijää. Leipomoita on Kauhavalla, Oulussa, Raahessa sekä Rovaniemellä.

Arvot ohjaavat toimintaa

– Pulla-Pirtti on vankat oululaiset juuret omaava koko kansan leipää leipova perheyritys, kuvaa myyntijohtaja Kari Herukka.

Uuden teknologian hyödyntäminen, paikallisuus ja laatu ovat olleet läpi vuosikymmenten tärkeimpiä arvoja Pulla-Pirtti Oy:n toiminnassa. Myös suoruutta, rehellisyyttä ja suomalaisuutta arvostetaan Pulla-Pirtillä. Leipomoiden sijainnit takaavat sen, että tuotteet saapuvat tuoreina kaupan leipähyllylle kahvipöytään vietäviksi. Pulla-Pirtti tuntee pohjoissuomalaisten mieltymykset kuten sen, että oululaisille maistuvat erityisesti rieskat ja kahvinisut.

– Pulla-Pirtin tuotteet ovat aina varma valinta: laatu ja maku ovat kohdallaan, vakuuttaa Herukka. Jo leipomon lähimaastossa leijailevasta tuoksusta voi todeta tuotteiden tuoreuden.

Perheyritys ihan alusta asti

Kuten ihan alussa, Pulla-Pirtti Oy on edelleenkin aito perheyritys. Antero Räinän poika Hannu Räinä on siirtynyt toimitusjohtajaksi vuonna 2004 seuraamaan isänsä jalanjälkiä. Pulla-Pirtti on osakkaana myös Perheleipurit Oy nimisessä neljän paikallisleipomon muodostamassa yhteistyöketjussa. Toiminta-ajatuksena on, että jokainen leipomo leipoo tuotteet sen lähialueille. Pulla-Pirtti siis leipoo Perheleipureiden tuotteet Oulun alueelle.

Tuoreita leipomotuotteita Arinan omistajille

Osuuskauppa Arinalla ja Pulla-Pirtti Oy:llä on takanaan pitkäikäinen kumppanuus. Arina on Pulla-Pirtille suuri ja tärkeä asiakas, joka on tärkeä uutuuksien sekä muidenkin tuotteiden elinkaaren kannalta. Pulla-Pirtillä on suorajakelu kaikkiin Arinan toimipaikkoihin kuusi kertaa viikossa. Siispä joka aamu on saatavilla tuoretta leipää aamiaispöytään.