Maailman helpoin mobiilitankkaus lähes kahden miljoonan suomalaisen saataville


23.05.2016

ABC:n ja S-Pankin suosittu mobiilitankkaus laajenee lähes kahden miljoonan suomalaisen ulottuville. Palvelu tulee käytettäväksi Uudenmaan ABC-asemilla toukokuussa sekä Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla kesäkuussa. Sovelluksessa on nyt myös mahdollista seurata omaa polttoaineen kulutusta euroissa ja litroissa.

Lähes puolet suomalaisista voi halutessaan jättää kukkaron kotiin ja käydä tankkaamassa autonsa kännykän avulla, kun S-mobiili-sovelluksen tankkauspalvelu laajenee. Palvelu on käytössä kaikilla HOK-Elannon ja Varuboden-Oslan ABC-asemilla 23.5. alkaen sekä Keskimaan ja KPO:n ABC-asemilla kesäkuun aikana. Alueosuuskauppojen piirissä asuu yhteensä vajaat kaksi miljoonaa suomalaista.

– Pohjoisessa asuu kännykkäkansa. Takavuosina ulkomailla äimisteltiin suomalaisten tekstiviesti-intoilua, nyt huomiota herättää uusin kotimainen menestystarina: mobiilitankkaus, sanoo S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula.

Ainutlaatuinen palvelu on herättänyt laajalti myös kansainvälistä huomiota sen jälkeen, kun S-Pankki ja ABC julkistivat palvelun helmikuussa. Maailmasta ei löydy vastaavaa ostamisen, maksamisen ja pankkiasioinnin yhdistävää sovellusta.

Sovellus myös Android- ja Windows-puhelimiin

Mobiilitankkaus siirtyy nyt toiseen vaiheeseen, jossa palvelu on saatavilla iPhone-puhelinten lisäksi Android- ja Windows-älypuhelimille. Jatkossa autoilija voi myös seurata autonsa polttoaineen kulutusta niin euroissa kuin litroissa. Käyttääkseen mobiilitankkausta käyttäjän tarvitsee vain ladata S-mobiili-sovellus puhelimeensa ja rekisteröidä siihen S-Etukortti Visan tiedot.

Mobiilitankkauksen käyttö on helppoa. Sovellus näyttää lähimmän ABC-aseman ja auttaa löytämään perille. ABC-asemalla sovellus tunnistaa auton sijainnin, jolloin tankkaajan tehtäväksi jää valita sovelluksesta mittari ja tankata. Maksaminen hoituu automaattisesti maksukortilta. Tankkaus vaatii yhteensä vain kolme painallusta älypuhelimella.

– Asiakkaidemme arjen helpottaminen ja palveluiden jatkuva kehittäminen on intohimomme, ja mobiilitankkaus on digitaalisuuden saralla ensimmäinen askeleemme kohti entistä sujuvampaa asiointia. Olemme innoissamme, kun pääsemme levittämään palvelua yhä useamman ulottuville, toteaa ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi.

Mobiilitankkauksen voivat ottaa käyttöön kaikki S-Etukortti Visan käyttäjät. Maksukortti on kaikille S-ryhmän asiakasomistajille ilmainen.

iPhone-puhelimet: https://itunes.apple.com/us/app/s-mobiili/id740514933?mt=8
Android-puhelimet: https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.spankki
Windows-puhelimet: https://www.microsoft.com/en-us/store/apps/s-mobiili/9wzdncrf01hl

Lisätietoa:
Pekka Ylihurula, toimitusjohtaja, S-Pankki Oy, puh. 010 76 82100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi
Antti Erikivi, kehitysjohtaja, ABC-ketjuohjaus, puh. 010 76 80803, antti.erikivi@sok.fi