Joulun 2015 toivotuin viihde-elektroniikka


11.12.2015

Kovat paketit ovat mieluisia paitsi pikkulapsille, myös perheen teini-ikäisille ja vanhemmille. Moni toivoo lahjaksi henkilökohtaista elektroniikkaa, kuten älypuhelinta tai sen lisävarusteita. Kokosimme yhteen joulun toivotuimmat viihde-elektroniikan lahjat koko perheelle.

Älypuhelin on lahjalistojen kestotoive vuodesta toiseen. Prisman valikoimasta löytyy vaihtoehtoja jokaiseen budjettiin. Ruusukullan värinen iPhone 6s edustaa puhelinten luksusluokkaa, kun taas Samsungin edullisempi Galaxy J5 Android-puhelin on yksi suosituimmista malleista.

– Erityisen hyvä hinta-laatusuhde on mielestäni Huawein uudessa Y5-puhelimessa, jossa on 4,5″ näyttö ja 4G-yhteys, arvioi valikoimapäällikkö Jani Vilo SOK Marketkaupasta.

Myös puhelinten lisätarvikkeiden myynti on vilkasta. Vilon mukaan kaiuttimet, kuulokkeet, varavirrat ja suojakuoret ovat suosituimpia.

– Panssarilasi on kehittynyt ohuemmaksi ja sen suosio kasvaa puhelimen suojauksessa. Erilaisia kuulokkeita myydään paljon, hikoilun kestävistä sporttikuulokkeista värillisiin design-kuulokkeisiin ja langattomiin bluetooth-malleihin. Kuulokkeet eivät todellakaan ole enää pelkät kuulokkeet, hän jatkaa.

Vauhdikas harrastaja ilahtuu action-kamerasta

 

Lumilauta alle, action-kamera päälle ja video YouTubeen! Vesitiiviin kamerakotelon voi kiinnittää kypärään, pyörään, autoon tai isompaan urheiluvälineeseen. GoPro on action-kameroiden klassikkobrändi. Lisäksi Prisman valikoimista löytyy tänä vuonna edullisempi Vivitar-merkkinen kamera. Viime joulun hitti selfie-tikku käy edelleen kaupaksi.

Hyvinvoinnistaan kiinnostuneen toivelahja on aktiivisuusranneke

 

– Kuka näistä on kiinnostunut? Kaikki! innostuu valikoimapäällikkö Vilo ja paljastaa paketoineensa omat aktiivisuusrannekkeet koko perheelleen joululahjaksi.

Aktiivisuusranneke tarkkailee käyttäjänsä liikettä hereillä ja nukkuessa. Rannekkeesta tiedot siirtyvät puhelimeen ladattuun sovellukseen. Sovelluksesta voi esimerkiksi katsoa miten rauhallisesti tai levottomasti yö on nukuttu. Kehittyneemmissä malleissa on myös sykkeenmittaus ja gps-paikannus.

Koko perheen pelikonsoli

 

Pelikonsoli sopii koko perheen yhteiseksi lahjaksi.

– Konsolipelaaminen on suositumpaa kuin koskaan ja pelejä löytyy kaiken ikäisille. Useita pelejä voi pelata perheenjäsenten kanssa yhdessä, kertoo SOK Marketkaupan valikoimapäällikkö Harri Jokinen.

Playstation 4 -konsoli on yksi joulun hittilahjoista. Jokisen mukaan loppuvuodesta myydään ennätysmäärä uuden sukupolven konsoleita, Playstation 4:n lisäksi Xbox One-konsolia. Pelitarjonta konsoleihin on lähes rajaton. Myös vanhempiin malleihin löytyy Prismasta hyvin pelejä, tosin aivan kaikkia uutuuspelejä ei tehdä kuin uusimmille konsoleille

Vuoden 2015 joululahjojen musta hevonen on 3D-virtuaalilasit

 

Joulunalusviikoilla Prismoihin saapuu erä Homido-merkin 3D-virtuaalilaseja. Älypuhelin, johon ladattu sopiva sovellus, asetetaan laseihin näytöksi, jolloin käyttäjä voi katsella 3D-näkymässä valokuvia, pelejä tai videoita.

– 3D-lasit ovat tämän vuoden selfie-tikku, veikkaa Vilo ja viittaa vuodentakaiseen viime hetken hittilahjaan.

Lasit sopivat erityisesti kokeilunhaluisille edelläkävijöille.

– Itselleni en ole vielä hankkinut, ehkä ensi vuonna, Vilo tunnustaa.

 

Jutussa mainituista tuotteista lisätietoja Prisma.fissä.