Itse tehdyt koristeet ilahduttavat


23.03.2013

Mitä tapahtuu, kun laitetaan yhteen kaksi alle kymmenvuotiasta pikkuneitiä ja iso pussillinen pääsiäiseen liittyviä askartelutarvikkeita? Pussillinen iloa, laatikollinen naurua, säkillinen ideoita ja pöydällinen pääsiäiskoristeita.

Prismasta löytyy valtaisa määrä erilaisia pääsiäisaskarteluun liittyviä välineitä. Sekä perinteisiä vesi- ja sormivärejä, kimalleliimoja ja väripapereita, mutta myös useita valmiita aihioita munien maalaamisesta pääsiäisnoitien rakentamiseen ja korttien tekemiseen. Otimme nämä kaikki kokeiltaviksi.

Ensimmäisenä ihastuttivat tikun päähän ”koottavat” iloisen värikkäät noidat. Kolmen noidan askarteluun meni noin 20 minuuttia. Ohjeet olivat selkeät ja noidista tuli juuri sen näköisiä, kuin mitä kuva antoi ymmärtää.

Seuraavaksi työn alle pääsivät ”söpöt keramiikkapuput”. Maali ja pensseli löytyivät paketista. Vaikka paketissa oli perusvärit, niitä oli helppo sekoittaa. Näin saadussa värien kirjossa vain mielikuvitus oli rajana. Lopputulos oli hyvin mieluisa: olivathan ne itse tehtyjä.

Kimalletta ja timanttitarroja

Samaa ajatusta toteutti paketti, josta löytyi kuusi keraamista valkoista munaa. Niiden kylkeen oli tehty valmiiksi kukon tai pupun kuvat. Värejä oli useampia, joten sekoittelua ei tällä kertaa tarvittu. Yhdellä kerralla maalia tuli pintaan sopivasti.

Syvyyttä väreihin sai jos malttoi hetken odottaa ja sipaista väriä pariin otteeseen. Munat laittoivat myös mielikuvituksen liikkeelle: miltä ne näyttäisivät, jos niihin lisäisi kimalleliimaa? Tai helmiä? Tai timanttitarroja? Tai höyheniä? Ainakin kimalleliima toimi hyvin. Värit saivat aivan uutta syvyyttä kimalleliiman avulla.

Pääsiäiskortteja ja huopia

Kolmiulotteiset tarrat löysivät tiensä pääsiäiskortteihin. Vastaanottajia löytyi sekä sukulaisista että kaveripiiristä. Omintakeisuutta kortteihin löytyi siitä, että kirjoittaminen ei vielä aivan luonnistu. Mutta ovatpahan ainakin aitoja. Moni tulee yllättymään ensi viikolla.

Askarteluun päätyivät myös värikkäät huovat, joista syntyi iloisia kukkia, tipuja ja pupuja, sekä tietysti perinteiset virpomisoksat, jotka tällä kertaa eivät olleet niin perinteisiä: niiden oksille rakentui höyhenten lisäksi valtaisa värien kirjo silkkipaperista tehdyistä perhosista ja -kukista. Myös kimalleliima antoi oman säväyksensä oksiin.

Kaiken kaikkiaan jokainen löytää välineistä omansa. Joko valmiin aihion, jota on helppo ja nopea työstää. Tai sitten omien ideoiden varaan perustuvia askarteluja. Vain mielikuvitus on rajana.