Helsinkiin avautuva uusi ravintola Bistro Gimis tekee kunniaa stadilaisuudelle


20.06.2016

Helsingin merelliseen Kamppiin avautunut uusi ravintola Bistro Gimis on kunnianosoitus Stadille ja erityisesti sen kaduille ja katukulttuuriin liittyville ilmiöille. Uusi ravintola on osa Radisson Blu Seaside Hotelin täydellistä muodonmuutosta ja uuden sukupolven hotellikokemusta.

– Ravintolan nimi on saanut inspiraation vanhasta Stadin slangista, ja se tarkoittaa kivaa ja erikoista. Stadin slangi elää uutta nousua myös nuoren sukupolven keskuudessa, ja haluamme osaltamme olla mukana nostamassa tätä ilmiötä uuteen kukoistukseen, sanoo ravintolapäällikkö Mari Blomqvist.

Nimen lisäksi stadilaisuus ja katukulttuuri näkyvät ravintolan miljöössä ja monipuolisessa tarjonnassa. Kortteliravintola Bistro Gimis tarjoaa reilua, modernia bistro-ruokaa rennolla otteella. Gimis on kuin pieni pala Helsinkiä itsessään – stadilaiset maut, liikkeellä olemisen fiilis ja meren läheisyys tekevät siitä kiinnostavan kohtaamispaikan keskellä mielenkiintoisinta kasvualuetta Helsingissä. Sen industrial-henkisessä miljöössä on aistittavissa rakennuksen teollinen historia sekä viereisen satama-alueen rouhea tunnelma.

– Ravintola hyödyntää keittiössään paikallisten pientuottajien helmiä ja stadilaista lähialueen ruokaa, kuten lähivesiltä pyydettyä kalaa, makkaraa Sörnäisista ja leipää Hertsikasta. Jälkiruuaksi voi nyt nauttia ensimmäistä kertaa ympäri vuoden Helsingin jäätelötehtaan suosittuja jäätelöitä. Jäätelön kyytipojaksi suosittelen Jallu-kastiketta, joka on syntynyt alueella aikoinaan toimineen ensimmäisen Jaloviinatehtaan innoittamana. Juomapuolella on tuotteita lähialueen pienpanimolta ja stadin henkeen kehitettyjä drinkkejä, jotka ovat Son of a Punch:in cocktail-artistien käsialaa, kertoo menusta vastannut keittiöpäällikkö Jussi Oinas.

Uutta ravintolassa on myös ravintolan yhteydessä sijaitsevat kaksi särmikästä kabinettia, joihin molempiin mahtuu noin 30 henkeä syömään, juhlimaan tai pitämään kokousta.

– Kabinetit on nimetty Seaside Hotelin edustalla 1990-luvulla sijainneen sukellusveneen mukaan, jonka tarina on monelle tuttu ja elävä osa alueen värikästä menneisyyttä. Uskon, että Projekti 651 -kabineteista tulee yhtä legendaarisia ja suosittuja juhla- ja tapahtumatiloja kuin on Seasiden 11 kerroksessa sijaitseva uniikki Katto Sauna&Lounge, sanoo Mari Blomqvist.

Bistro Gimiksen tavoitteena on muodostua sekä paikallisten että ympäri maailmaa hotelliin saapuvien vieraiden eläväiseksi kohtaamispaikaksi, jossa voi monipuolisesti fiilistellä stadin rikasta elämää ja ilmiöitä.