Grand Hotel Tammer liittyy Radisson Blu Hotelleihin 31.3.2016


13.01.2016

Tampereen legendaarisesta Grand Hotel Tammerista tulee maaliskuun lopussa kansainvälisen Radisson Blu -ketjun kahdeksas hotelli Suomessa. Tällä hetkellä hotelli kuuluu Sokos Hotels -ketjuun. Vuonna 1929 rakennettu hotelli on toiminut vuosien saatossa monenlaisten suurten tarinoiden näyttämönä, ja siellä ovat yöpyneet lukuisat merkkihenkilöt. Hotelli tarjoaakin asiakkailleen rikkaiden tarinoidensa kautta todellisen grand-elämyksen kulttuurihistoriallisesti merkittävässä ympäristössä.

Grand Hotel Tammer on keskeinen osa Tampereen ja Suomen historiaa, ja se on toiminut suomalaisen kirjallisuuden ja elokuvan sekä lukuisten juhlien näyttämönä. Hotellin kuuluisimpia vieraita ovat esimerkiksi C.G.E. Mannerheim ja Juri Gagarin.

– Radisson Blu Grand Hotel Tammer on hotelli, joka tarjoaa vierailleen ainutkertaisen näyttämön elämän suuriin ja pieniin hetkiin. Tammerissa jokainen voi kokea aitoa menneen ajan glamouria ja nauttia nykyaikaisista, tasokkaista hotellipalveluista. Pitkän historiansa aikana Tammer on lunastanut paikkansa matkailijoiden ja tamperelaisten sydämissä, mistä kertoo jopa useita vuosikymmeniä kestäneet asiakassuhteet, kertoo Grand Hotel Tammerin operatiivinen päällikkö Jaana Kariskoski.

Brändimuutoksen yhteydessä hotelli on tarkoitus palauttaa alkuperäiseen hohdokkuuteensa. Grand Hotel Tammerin rakennus on Museoviraston suojelema, ja sen arkkitehtoniset erityispiirteet tulevat säilymään. Hotellin sisustusta uudistetaan kevyesti ja yhtenäistetään tyylillisesti vahvistamaan alkuperäistä grand-elämystä ja klassista tyyliä. Uudistuksen yhteydessä hotellin sisääntulokokemus nostetaan uudelle tasolle sekä toiminnallisilla että visuaalisilla ratkaisuilla. Myös hotellin kokous- ja juhlatoimintoja tullaan kehittämään uudenlaisilla tila- ja palveluratkaisuilla. Hotelli on avoinna normaalisti koko uudistuksen ajan.

Majoittumiskokemusta kehitetään huoneiden visuaalisuutta ja käyttömukavuutta kohentamalla. Keskeinen osa uudistusta on Suomen Radisson Blu Hotellien kehittämä Blu Dreams -unikokemus, josta pääsevät nauttimaan nyt myös Tammerin asiakkaat. Blu Dreams on kehitetty huomioimaan yksilölliset nukkumistarpeet. Konseptin keskiössä on kokonaisvaltainen nukkumismukavuus nukahtamisesta heräämiseen. Yksi elementti on Magic Bed -vuode, jossa on nukkujan mukaan muokkautuva älypatja, sekä runsas tyyny- ja peittovalikoima. Myös Tammerin aamiainen tulee uudistumaan, kun hotellissa otetaan käyttöön syksyllä 2015 Radisson Blu Hotelleissa lanseerattu uusi Super Breakfast -aamiainen. Super Breakfast on kokonaisvaltainen kokemus, joka tarjoaa ravintoa kaikille aisteille. Uudessa aamiaisessa korostuvat korkealaatuiset tuoreet ruoka-aineet, paikalliset erikoisuudet sekä yksilöllinen ja visuaalisesti puhutteleva esillepano.

Radisson Blu Grand Hotel Tammerin hotellitoimintoja operoi jatkossakin Sokotel Oy, joka on SOK:n matkailu- ja ravitsemusliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö. Radisson Blu Hotelleihin maaliskuun lopulla liittyy myös nykyinen Solo Sokos Hotel Aleksanteri Helsingissä. Radisson Blu on yksi maailman johtavista hotellibrändeistä, ja sillä on yli 280 hotellia 62 maassa

——

Radisson Blu -hotelliketju kuuluu Carlson Rezidor Hotel Groupiin, joka on yksi maailman nopeimmin kasvavista hotelliyrityksistä. Ryhmään kuuluu Radisson Blu -hotellien lisäksi Quorvus Collection, Radisson, Radisson Red, Park Plaza, Park Inn by Radisson and Country Inns & Suites By Carlson -hotellit. Carlson Rezidor Hotel Groupilla on yli 1 350 hotellia yli 100 maassa ympäri maailmaa. Radisson Blu Hotelleja on Suomessa tällä hetkellä kuusi, joista kolme Helsingissä sekä yksi Espoossa, Turussa ja Oulussa. Hotellien liiketoiminasta pääkaupunkiseudulla sekä Oulussa vastaa Sokotel Oy ja Turussa Turun Osuuskauppa. Hotellit ovat keskittyneet tarjoamaan yksilöllisiä elämyksiä, ja yhteistä niille on kansainvälisesti palkittu palvelun laatu. Kaikki Suomen hotellit ovat Green Key -sertifioituja. Carlson Rezidor Hotel Group on valittu jo kuutena vuonna peräkkäin maailman eettisimpien yritysten joukkoon.

Radisson Blu Hotellit Suomessa:

Radisson Blu Plaza Hotel – Our Stage, Your Story

Radisson Blu Royal Hotel – Tapahtumatalo aitiopaikalla

Radisson Blu Seaside Hotel – Helsinkiläistä elämänmenoa

Radisson Blu Hotel Espoo – The Log out Zone

Radisson Blu Marina Palace Hotel Turku – Lupa nauttia

Radisson Blu Hotel Oulu – Tekee kaiken mahdolliseksi

Radisson Blu Aleksanteri Hotel Helsinki – Helmi kaupungin sydämessä (23.3.2016 alkaen)

Radisson Blu Grand Hotel Tammer – Suurten tarinoiden näyttämö (31.3.2016 alkaen)

Radisson Blu Grand Hotel Tammer (31.3.2016 alkaen)

Vuonna 1929 valmistunut Grand Hotel Tammer on Suomen kolmanneksi vanhin hotelli. Hotellin suunnitteli kaupunginarkkitehti Bertel Strömmer, ja se edustaa tyyliltään pohjoismaista klassismia. Alusta alkaen oli tarkoitus rakentaa kansainvälisenkin vertailun kestävä hotelli. Suojellun kulttuurimaiseman keskellä sijaitseva Tammer on keskeinen osa Tampereen ja Suomen historiaa. Hotellissa on vieraillut lukuisia merkkihenkilöitä, kuten C.G.E. Mannerheim ja Juri Gagarin. Tammer on ollut myös suomalaisen kirjallisuuden ja elokuvan näyttämönä.

Tänä päivänä Tammer tunnetaan erityislaatuisena juhlatalona ja monenlaisten kulttuuritapahtumien olohuoneena. Hotellin 87 huonetta ja ravintolat ovat sekä liikematkustajien että vapaa-ajanmatkustajien suosiossa.

Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi Suomessa viittä Radisson Blu Hotellia ja kuuttatoista Sokos Hotellia. Sokotel Oy toimii pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa ja Vaasassa. Radisson Blu Marina Palace Hotellin liiketoiminnasta Turussa vastaa Turun Osuuskauppa.