Fortum Charge & Drive -pikalatauspisteet päivitetty Suomessa


18.01.2016


Fortum Charge & Drive -latausverkoston pikalatauspisteet Suomessa on syksyn aikana päivitetty kattamaan yleisimmät kolme latausstandardia (ChadeMo, CCS ja AC). Päivityksen myötä Fortumin pikalatauspisteillä voi jatkossa ladata kaikkien johtavien automerkkien sähköautoja.

 ”Tavoitteenamme on palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Tehokas lataus ja hyvä palvelun saatavuus tekevät asiakkaidemme matkanteosta sujuvampaa. Siksi tähtäämme siihen, että kaikki sähköautot voivat käyttää kaikkia latauspisteitämme”, sanoo Fortum Charge & Driven Suomen maajohtaja Rami Syväri.

Fortumin tämänhetkiset Suomen pikalatauspisteet sijaitsevat pääosin ABC-asemien yhteydessä. Pikalatauspisteitä oli vuodenvaihteessa yhteensä 20 ja ne löytyvät karttapalvelusta map.chargedrive.com.

 ”Sähköautoilu yleistyy myös Suomessa ja sen myötä latauspalveluiden kysyntä kasvaa. ABC-asemat ovat luonnollisia pysähdyspaikkoja autoilijoille, joten on hienoa että voimme tarjota myös kaikille sähköautoilijoille lisää virtaa”, toteaa ABC-ketjun kehitysjohtaja Tiina Vehmala-Viksten.

Päivitystyön yhteydessä  Fortumin latauspisteiden hinnoittelu yhdenmukaistettiin. Fortumin kaikkien pisteiden hinnoittelu on minuuttiperusteista.

”Uskomme, että aikaan perustuva hinnoittelu on asiakkaiden kannalta paras ratkaisu, sillä se lyhentää odotusaikoja ja tehostaa siten pisteiden käyttöä”, Syväri jatkaa.

 

Lisätietoja:

Rami Syväri, Fortum Charge & Driven Suomen maajohtaja, +358 40 709 5566
 

Fortum Charge & Drive -latausverkosto

Charge & Drive -latausverkosto toimii Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa. Pohjoismaiseen latausverkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 500 latauspistettä, joista noin 200 on pikalatauspisteitä.
 

Fortum Charge & Drive -hallintajärjestelmä

Fortum Charge & Drive on markkinoiden johtava sähköajoneuvojen latauspisteiden hallintajärjestelmän kehittäjä. Järjestelmä takaa sähköautoilijoille miellyttävän latauskokemuksen. Charge & Drive on pilvipohjainen järjestelmä, joka perustuu avoimeen ja standardoituun arkkitehtuuriin. Sen ansiosta teemme yhteistyötä markkinoiden parhaiden kumppaneiden kanssa.