Eläinmaailma tulee Kodin Terraan


31.01.2014

Uusi Eläinmaailma nostaa Kodin Terran eläintuotevalikoiman erikoisliiketasolle. Nyt tarjolla on tuotteita kissojen ja koirien lisäksi myös muille lemmikeille.

Kodin Terran eläintuotevalikoimassa on tähän saakka ollut lähinnä kissojen ja koirien ruokia ja tarvikkeita. Uuden Eläinmaailman myötä mukaan saadaan tuotteita jyrsijöille, akvaariokaloille, hevosille ja muille lemmikeille.

”Eläinruoka ja -tarvikemarkkinoilla on selkeä jako kahteen: Päivittäistavarakaupat myyvät lähinnä koirien ja kissojen ruokia sekä tavallisimpia tarvikkeita. Erikoisliikkeiden valikoimissa taas on koko tuotekirjo itse lemmikkieläimet mukaan lukien”, sanoo ryhmäpäällikkö Tarja Tupamäki SOK:n käyttötavarakaupan valikoimahankinnasta.

Eläinten myyntiin Kodin Terra ei lähde mukaan, mutta muilta osin sen uusi Eläinmaailma on nimenomaan erikoisliike.

”S-ryhmän eri ketjujen valikoimat rakentuvat niiden asiakaskunnan mukaan. Päivittäistavarakaupassa myydään isoille asiakasvirroille yleisimpiä koiran- ja kissanruokamerkkejä, Prismassa myös lemmikkieläinten tarvikkeita ja leluja. Kodin Terran valikoima on nyt uusine tuotemerkkeineen kaikista kattavin”, Tupamäki kertoo.

Asiakasomistajan kannalta uudistuksessa merkittävää on se, että S-ryhmän toimipaikoissa ei aikaisemmin ole ollut erikoisliiketasoista eläintuotteiden tarjontaa.

Valikoima toiveiden mukaan

Uuden eläinmaailman valikoimaa lähdettiin suunnittelemaan noin puolitoista vuotta sitten. Nyt viikkojen 5 ja 6 aikana se lanseerataan kaikissa myymälöissä. Tiedossa on avajaistapahtumia, jotka sisältävät erilaisia tuote-esittelyjä, opastusta asiakkaille ja muuta ohjelmaa.

”Eläinmaailmalle on suunniteltu myös oma, muusta myymälästä erottuva visuaalinen ilme. Sen avulla asiakkaat löytävät tuotealueen helposti”, Tupamäki vinkkaa.

Kaiken kaikkiaan tuotevalikoiman kehittäminen on vielä alussa.

”Kehitämme valikoimaa asiakkaiden toiveiden mukaan ja toivommekin runsaasti palautetta sen suhteen, millaisia eläintuotteita hyllyille kaivataan.”