Edustajistovaalit 2024


Osuuskauppa Maakunnan edustajiston vaali 11.3–25.3.2024

Osuuskauppa Maakunnan edustajisto valitaan vuosiksi 2024–2028 vaalilla, joka järjestetään 11.3.–25.3.2024. Äänestys suoritetaan antamalla ääni sähköisesti vaalipalvelun kautta tai postitse palauttamalla äänestyslippu äänestyskuoressa. Mikäli samalta jäseneltä tulee sekä sähköisesti että postitse annettu ääni, ainoastaan sähköisesti annettu ääni huomioidaan. Vaalitapa on suora henkilövaali. Äänestysohjeet ja ehdokaslistat saapuvat kaikille jäsenille postitse maaliskuun 2024 alkupuolella.

Osuuskaupan jäsenten päätösvaltaa kaikissa osuuskunnan kokoukselle kuuluvissa asioissa käyttää osuuskunnan kokouksen sijasta edustajisto, johon valitaan vaalilla 30 jäsentä joka neljäs vuosi. Äänestämällä edustajiston vaalissa voit vaikuttaa haluamasi ehdokkaan valintaan. Voit myös itse asettua ehdolle ja tulla valituksi edustajiston jäseneksi.

Äänioikeus on jokaisella ennen vaalivuoden alkua 15 vuotta täyttäneellä ja osuuskaupan jäseneksi hyväksytyllä jäsenellä. Äänestää voi vain oman asuinpaikkansa jäsenalueen ehdokasta. Jäsenalueiden ulkopuolella asuva jäsen voi äänestää minkä tahansa jäsenalueen ehdokasta.

Jäsenalueet

  • jäsenalue 1: Kajaani, 16 edustajaa, ehdokkaita ehdokasilmoituksella 1–32
  • jäsenalue 2: Hyrynsalmi, Paltamo ja Ristijärvi, 3 edustajaa, ehdokkaita ehdokasilmoituksella 1–6
  • jäsenalue 3: Puolanka ja Suomussalmi, 4 edustajaa, ehdokkaita ehdokasilmoituksella 1–8
  • jäsenalue 4: Kuhmo ja Sotkamo, 7 edustajaa, ehdokkaita ehdokasilmoituksella 1–14

Edustajisto

Vähintään kaksi kertaa vuodessa kokoontuva edustajisto käyttää osuuskaupan jäsenten päätösvaltaa kaikissa osuuskunnan kokoukselle kuuluvissa asioissa. Edustajisto on asiakasomistajien ääni kautta maakunnan. Osuuskaupan jäsenet valitsevat edustajiston vaaleilla joka neljäs vuosi. Maakunnan edustajistoon kuuluu 30 jäsentä.

Edustajiston tehtävät

  • päättää tilinpäätöksen vahvistamisesta
  • päättää vastuuvapauden myöntämisestä
  • päättää sääntömuutoksista
  • valitsee hallintoneuvoston jäsenet ja tilintarkastajat

Sääntömääräisten tehtävien lisäksi edustajiston jäsenillä on tärkeä rooli toimia asiakasomistajien palautteiden ja terveisten välittäjänä.

Lisätietoja